Lenke til forsiden

Fergeinformasjon

Et av de mest sjarmerende trekkene ved norskekysten, er de mange ferjene som frakter folk over fjorder og hav. Enten du kjører E6, den berømte riksvei 17 (Kystriksveien) eller en av de utallige småveiene langs kysten, må du ofte ta ei ferje for å komme deg dit du skal. Slik er det også med mange av våre beste feriesteder, som kun er tilgjengelig ved hjelp av ferje eller hurtigbåt.

Forhåndsbestilling på norske ferjer er verken nødvendig eller mulig. I de aller fleste tilfeller er det god plass på ferjene, så både du og bilen kommer med på første forsøk. I den travleste turistsesongen om sommeren anbefaler vi likevel å regne med stor trafikk på ferjene, og kanskje kalkulere med litt ekstra tid hvis du har det travelt. Husk også at mange ferjer kun har anløp på behov og at du i disse tilfellene må ringe og bestille ferja. Dette står i så fall nevnt i rutetabellen.

Den norske regjeringen bestemte i 2022 at alle ferjer med færre enn 100.000 passasjerer pr år, skal være gratis. Det betyr at de fleste ferjer i utkantene nå er gratis, mens de travleste avgangene på de mest trafikkerte veiene fortsatt koster. Systemet er uansett enkelt; hvis ferjen koster penger vil en billettør selge billett på ferja. Hvis ingen selger deg billett, er ferja gratis.

Oppdaterte rutetabeller finner du i reisebeskrivelsen vi sender deg etter bestilling, eller ved å bruke google.

Til toppen

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙