Booking Help: (+47) 74 07 30 00Monday to Friday 8am to 3:30pm CEST
[ Lukk vindu ]
Vandring, Havnnes Handelssted
På Uløya finnes det et variert terreng, fra enkle til mer utfordrende turer. Stort sett kan du skue til de majestetiske Lyngsfjellene uansett hvor du velger å gå. Det finnes flere utkikkspunkter langs stiene og på flere av disse er det ferdige bålplasser, noen har også gapahuk. Hovedstiene er merket, men det finnes mange småstier som ikke er merket men som likevel kan vise vei til avmerkede kulturminner i skogen både på Havnnes og på Vest-Uløy. Det er også mulig å krysse øya. Vertskapet har forskjellige kart alt etter hvor langt man ønsker å gå.

Er du på leting etter større eventyr så er det ikke langt til Lyngsfjellene. Her finnes det ingen oppmerkede turløyper eller appelsinspisende turgåere, likevel er det bare en dagsmarsj til nærmeste vei. Området er 20 km på tvers og ca 2 km i høyden. Landskapet er formet av kraftig iserosjon, det er vilt, vakkert, skremmende og mildt på samme tid. Her er høye fjell og trange daler, langstrakte sletter, åpne eider og dype fjorder. Lyngsfjellene er et område man ikke skal spøke med, flere har gått seg vill i området. Kronprinsen Haakon Magnus har ved flere anledninger besøkt området og han er full av godord om fjellene.
divider

Sko som er stødige og som tåler vann, er å foretrekke. Det er alltid e god ide og ha med litt vann, niste og mobilen. Varme og vindtette klær er også lurt fordi været kan skifte raskt.

Kart med merkede ruter er tilgjengelig på bosted.

divider
Klikk på bilde for å åpne galleri.


Havnnes Handelssted
Havnnes Handelssted
Copyright © 2010-2022. All written and photographic content on these web-sites are copyrighted DIN TUR AS by norwegian law. Unauthorized use will be considered as theftery, and will be reported.
You are free and welcome to link to any of our articles and destinations anytime.