Booking Help: (+47) 74 07 30 00Monday to Friday 8am to 3:30pm CEST
[ Lukk vindu ]
Fuglekikking, Kårvatn

Å klatre i granitten i Innerdalen står på alles ønskeliste. Det er bare rett over til neste dal, lett tilgjengelig og et storartet mål for en dagstur. KLATREMULIGHETER 55 ruter.

Å klatre i granitten i Innerdalen står på alles ønskeliste. Det er bare rett over til neste dal, lett tilgjengelig og et storartet mål for en dagstur.

KLATREMULIGHETER 55 ruter.

 

TYPE

Spredt granitt trad, 1-15 taulengder.

 

Sør- og østveggene over tregrensa på Skarfjell, 8-12 taulengder grad 5-7. Lett klatring opp Innerdalstårnet. Klatreøvelsesfelt ("Klettergarten") ovenfor hytta. Innerdalstårnet ble besteget første gang i 1820, Vinnufjellet av Slingsby i 1906.

 

ADKOMST

Opp gresskledde skråninger i flere timer.

 

En times fottur opp 300 høydemeter fra Innerdalen til Giklingdalen.

Skarfjell sør- og østvegg

divider

Du kan få kjøpt alt klatreutstyret du trenger i den velassorterte butikken på Kårvatn. Betjeningen er også godt kjent med klatremulighetene i området.

SESONG

I juni er det relativt lite regn og vind og 22 timer dagslys.

Når det ikke regner om sommeren kan det være mye mygg og knott. Derfor er det en god ide å forberede seg på en rask avmarsj nede i Sunndalsøra, så man kommer seg fortest mulig opp fra parkeringsplassen.

VEIBESKRIVELSE

Innerdalen går parallelt med Sunndalen på Nordmøre, og Romsdalen valley (med Trollveggen), sør for Trondheim og nord for Ålesund, 95 km from Oppdal.

 

Med bil: E6 fra Oslo gjennom Gudbrandsdalen mot Trondheim over Hamar og Dombås (som ligger i enden av Romsdalen), over Dovre til Oppdal. Ta av ned Sunndalen langs den vakre Rv70 til Sunndalsøra. Litledalen med fossen Tågbekken starter her. Fortsett 10 km nordover, ta av mot øst i retning Innerdalen på Ålvundeid. Det er en stor gratis parkeringsplass ved enden av veien.

En stengt grusvei fortsetter på nordsida av dalen 4 km innover, forbi Innerdalsvatnet og til hyttene.

Kart:

Romfo (1420 II) og Sunndalsøra (1420 III), 1:50 000.

Cappelens kart #3 ″Møre og Trøndelag″ 1:335 000, 100 NOK.

divider
Klikk på bilde for å åpne galleri.
Kårvatn
Kårvatn
Kårvatn
Kårvatn
Kårvatn
Kårvatn
Kårvatn
Kårvatn
Kårvatn
Copyright © 2010-2021. All written and photographic content on these web-sites are copyrighted DIN TUR AS by norwegian law. Unauthorized use will be considered as theftery, and will be reported.
You are free and welcome to link to any of our articles and destinations anytime.