Booking Help: (+47) 74 07 30 00Monday to Friday 8am to 3:30pm CEST
[ Lukk vindu ]
Innlandsfiske, Viddas Veidemann

Lyst på en spennende og uforglemmelig fisketur i Finnmark? Nå har du sjansen! Bli med vår kjentmann inn på vidda for å fiske storvokst harr, ørret eller røye.

Lyst på en spennende og uforglemmelig fisketur i Finnmark? Nå har du sjansen! Bli med vår kjentmann inn på vidda for å fiske storvokst harr, ørret eller røye. Det eneste du trenger å ta med deg, er fotokamera, sovepose, fiske- og friluftsutstyr. Våre fiskecamper passer perfekt for deg som ønsker å "lade batteriene" langs en fiskerik fiskeelv eller fiskevann langt vekk fra hverdagslig stress og mas. Det å vandre på barske og mektige Finnmarksvidda med fluestanga i hånda er som medisin for sjela di. Glem tiden og kimende mobiltelefon! Vi er i fiskeland og har Finnmarksfeber!

I våre fiskecamper vil du bo komfortabelt langt inne på Finnmarksvidda. Fiskecampene inkluderer sovetelt, spisetelt, lavvo, introduksjonsguiding med profesjonell fiskeguide, reiseleder under hele oppholdet, mat, transport til og fra Alta Lufthavn, transport inn og ut av fiskeområdet, bellyboat, båt og kano (se fiskecamp presentasjoner), desinfeksjon, feltsenger og lokalt fiskekort.

 

Fiskecamp - ørret- eller røyefiske

For deg som kun er interessert i brunørret eller røye kan vi tilby fiskecamper ved idylliske vann alt fra 6-11 km fra Maze og inn på vidda. Fra Maze til ørretvann er det 6 km, og fra Maze til røyevann 11 km fra bilvei. Perioden for denne type basecamp er fra 1. juli - 20. august. For overnatting, guiding, mat, fiskekort, desinfeksjon og transport gjelder det samme som beskrevet under basecamp 1. Forskjellen er at transporten til vannene er litt lengre, i tillegg er bellyboat inkludert.

Transport skjer ved terrengkjøretøy med henger.

Fiskecamp - ørretfiske

Basecampen vil ligge ved ett av to ørretvann. Størrelsen på ørreten er inntil 2 kg, og fisk på rundt 0,7-1 kg er normalt.

Fiskecamp - røyefiske

Røyefiske foregår i vann et godt stykke inn på vidda. Størrelsen på røya er inntil 2 kg.

Fiskeutstyr

Ta med minst to stenger, gjerne to fluestenger om du er fluefisker. MEN selv om du er fluefiskere anbefales det å ha med en haspelstang - altså 3 stenger. Når det gjelder fluestenger er ei stang i klassen 5-7 og ei i klassen 3-5 en solid kombinasjon. Den kraftigste stanga kan være fin å ha under vanskelige kasteforhold, eller hvis du ønsker å fiske med tyngre nymfer og streamere. En stang mellom 9 og 10 fot er å anbefale til fiske fra bellyboat. Haspelstenger bør tilhøre vektklassen 5-30 grams stenger alt etter hva du skal fiske med, vindforhold og kastlengde.

Ta både med flytesnøre og flytefortommer, men snører og fortommer med ulike synkegrader kan være tingen for å komme i kontakt med storfisken. For å lande kondisjonssterk storørret i Finnmark anbefales det å ha nok backing. Det er vanlig å bruke fortomsmaterielle i størrelsesorden 0,14-0,20. Sjansen for fortomsbrudd er stor når grov Finnmark-ørret suger i seg tørrflua di. For røyefiske på stille vann kan tynn fortom være det beste valget, men også her er det viktig å ha fortomsbrudd i bakhodet.

Guiden vil gi tips om fluevalg, men noen grunnmønster er godt å ha i boksen når en skal fiske på vidda. Et lite utvalg av nymfer, klekkere og voksne insekter holder. Døgnflueimitasjoner i størrelsen 12-18, Steinfluer fra 10,18 og vårfluer fra 8-18, samt noen myggimitasjoner er lurt å ha i flueboksen. Generelt er stankelbein (Dady Longleg), Streaking Caddies, Goddard Sedge, Elk Hair Caddies og Supper Puppan slagere for fiske på vidda. Videre fisker spente spinnere og store Klinkhammere godt. Under gode spinnerfall blir fisken ofte selektiv.

Det er viktig å ha varme, vanntette, pustende og robuste klær. Ha ekstra med varme klær i bagasjen slik at du har mulighet til å kle på deg på kalde dager. Ta med lue og votter da det kan bli kaldt på natta. Pustende klær er absolutt å anbefale for det kan bli varmt å gå langs elva eller vannet på varme sommerdager. Lue eller caps med myggnetting er også sterkt anbefalt, i tillegg til rikelig med myggmiddel.

Ankomst

Det er viktig at vi får beskjed om når du/dere ankommer Alta Lufthavn slik at reiseleder, Johan Anders, er tilsted ved ankomst.


Klikk på bilde for å åpne galleri.
Viddas Veidemann
Copyright © 2010-2022. All written and photographic content on these web-sites are copyrighted DIN TUR AS by norwegian law. Unauthorized use will be considered as theftery, and will be reported.
You are free and welcome to link to any of our articles and destinations anytime.