Booking Help: (+47) 74 07 30 00Monday to Friday 8am to 3:30pm CEST

Ofte stilte spørsmål om GoFish 

Hva er GoFish?

GoFish er et sikkerhetssystem med fangstregistrering for sjøfiskecamper i Norge. GoFish inneholder sporing av båter, gjesteregister, booking, fangstregistrering og fangstrapportering.

Hva er formålet med GoFish?

GoFish skal bidra til økt sikkerhet til sjøs gjennom at båtens siste posisjon og sporingslogg er tilgjengelig for de ansatte på fiskecampen. Ved en uønsket hendelse vil de ansatte vite hvor båten befinner seg. GoFish skal også bidra til at fiskecampen overholder myndighetskravene om rapportering av fangst.

Hvorfor trenger dere min personinformasjon?

Informasjon om deg som gjest registreres i GoFish for at de ansatte skal vite hvem som er på fiskecampen, hvem som er om bord og hvem som har ansvar for sikkerhet og rapportering av fangst.

Hvorfor trenger dere mitt telefonnummer?

Ved en uønsket hendelse ønsker de ansatte på campen raskt å komme i kontakt med deg. Sørg derfor å alltid ha en fulladet mobil med ut når du skal ut og fiske.

Ditt telefonnummer er også din innlogging i GoFish under ditt opphold.

Hvordan behandler dere informasjon om meg?

Din personinformasjon blir behandlet av fiskecampen og systemleverandør Dualog AS i henhold til strenge sikkerhetsrutiner.  

Hvem har tilgang til min personinformasjon?

Din personinformasjon er kun tilgjengelig for campens ansatte og systemleverandøren Dualog.

Kan jeg be om å få min informasjon slettet?

Ja, dersom du ønsker å bli slettet gir du beskjed til campens ansatte. Din informasjon vil ikke lenger være mulig å gjenopprette etter at den er slettet. Ved et nytt besøk på en GoFish camp må din personinformasjon registreres på nytt.

Hva er en GoFish-stasjon?

GoFish-stasjonen er et nettbrett med programmet GoFish. GoFish-stasjonen brukes i forbindelse med sikkerhetssjekk før du skal fiske og for å registrere fangst når du har fisket.

Hva er en sikkerhetssjekk?

En sikkerhetssjekk er en daglig rutine du gjennomfører på campen før du skal fiske. Vertskapet viser deg hvordan dette fungerer når du ankommer fiskecampen. Sikkerhetssjekken gjennomføres på et GoFish nettbrett.

Hvorfor skal jeg ta sikkerhetssjekk?

Sikkerhetssjekken er viktig for at campens ansatte skal vite hvor lenge du har estimert å være på havet, hvor mange dere er om bord og at dere har nødvendig redningsutstyr med dere. Benytt GoFish-stasjonen for å foreta sikkerhetssjekk, logg inn med ditt telefonnummer.

Hvorfor er det sporing på båten?

Sporingen skal bidra til økt sikkerhet for deg som gjest gjennom at campens ansatte har tilgang til båtens siste posisjon og kan se sporingsloggen for båten.  Skulle de skje en uønsket hendelse vet campens ansatte hvor båten befinner seg. Skulle det skje en uønsket hendelse vil campens ansatte ved hjelp av GoFish raskt finne din posisjon. Dette er avgjørende for å avverge en nødsituasjon.

Kan jeg slette sporingsinformasjon?

Nei, som gjest kan du ikke slette sporingsinformasjon. Du kan be campen om at personinformasjonen som er knyttet til sporingen blir slettet.

Ser andre båter min posisjon og sporingslogg?

Nei, i utgangspunktet ikke. Det er kun campens ansatte som ser din posisjon og sporingslogg. Men, dersom det er AIS (Automatic Identification System) om bord i båten vil andre båter som har AIS kunne se båten i kart.

Hvorfor skal jeg registrere fangst?

I henhold til krav fra norske myndigheter skal hver fisketur registreres og rapporteres til Fiskeridirektoratet. På fiskecamper som har GoFish er det du som gjest som registrerer din fisketur og tilhørende fangst.

Hva er en fisketur?

En fisketur er hver gang du tar ut båten med intensjon om å fiske.  

Hvilken fangst skal registreres?

I henhold til krav fra myndigheter skal hver fisketur registreres med tilhørende fangst, null fangst og utsluppet fisk. Det er krav om at torsk, sei, steinbit, kveite og uer rapporteres. Andre arter er frivillig og vil kun bli rapportert til fiskecampen. Fangsten/utsluppet fisk skal telles. Hver fisk skal telles. 

Når skal jeg registrere fangst?

Registrer din fangst/null fangst/utsluppet fisk etter hver fisketur. Benytt GoFish-stasjonen på campen, logg inn med ditt telefonnummer.

Hva skjer hvis jeg registrerer feil?

Gi beskjed til campens ansatte om at du har registrert feil slik at de kan rette det opp før rapportering.

Vil min fangst bli kontrollert?

Campen bestemmer selv om de vil kontrollere fangst mot registrert fangst.

Hva blir rapportert til myndighetene?

I rapporten til myndighetene fremgår følgende informasjon; navn på fiskecamp, dato for fisketur, fangst med arter og antall, null fangst, utsluppet fisk med arter og antall. Informasjon om båt, posisjon, mannskap og båtfører vil ikke bli rapportert.

Sendes data fra GoFish til Tollmyndigheter?

Nei. Fangstrapporten sendes til Fiskeridirektoratet.

Trenger jeg dokumentasjon for utførsel av fisk?

Ja, du trenger et bevis på at du har oppholdt deg på en fiskecamp som rapporterer fangst. Camper som bruker GoFish rapporterer fangst. Campens ansatte kan skrive ut et bevis som du kan vise frem i tollen. Beviset gir deg rett til å ta ut 20 kg fisk.

Hvilke fordeler har jeg ved å bruke GoFish?

Som gjest på en GoFish-camp skal du være sikker på at sikkerhet og bærekraftig fiske er i fokus på fiskecampen. Når du bruker GoFish bidrar til økt sikkerhet for deg selv og ditt reisefølge. I tillegg bidrar du til en mer nøyaktig og presis rapportering av fangst.

Hva er GoFish sikkerhets- og miljøavgift?

Dette er avgiften du betaler for å være på en GoFish-camp. Avgiften dekker kostnader for sikkerhetssystemet GoFish. GoFish bidrar til økt sikkerhet for deg som gjest gjennom sporing og den forebyggende sikkerhetssjekken. I tillegg vil du enkelt kunne registrere fangst i GoFish henhold til krav fra norske myndigheter.

 

Copyright © 2010-2021. All written and photographic content on these web-sites are copyrighted DIN TUR AS by norwegian law. Unauthorized use will be considered as theftery, and will be reported.
You are free and welcome to link to any of our articles and destinations anytime.