Booking Help: (+47) 74 07 30 00Monday to Friday 8am to 3:30pm CEST

PERSONVERNERKLÆRING

 

  1. GENERELT OM PERSONVERN

Vi tar ditt personvern på alvor og vil på denne siden redegjøre for hvordan Din Tur behandler personopplysninger. Din Tur ønsker å fremstå med integritet og vil derfor gi deg en tydelig og åpen beskrivelse av hvordan vi samler inn, bruker og behandler personopplysninger når du bruker våre tjenester som kunde eller potensiell kunde. Det være seg når du bruker nettstedet vårt, bestiller reise eller benytter andre tjenester via oss eller gjennom tredjepart (f.eks. salgsagenter, operatører eller nyhetsbrev), eller kommunisere med oss via telefon, e-post, sosiale medier eller lignende. Din Tur vil håndtere alle personopplysninger i tråd med EUs personvernfordring, General Data Protection Regulation (GDPR).  

  1. DIN TURS ROLLE

Din Tur er å betegne som dataansvarlig for behandling av dine personopplysninger, som igjen gir oppdrag til systemleverandører (databehandlere), for å lagre og bruke dine personopplysninger. For deg betyr det at Din Tur er pliktig til å definere og informere om formålet og varighet i forbindelse med oppbevaring av dine personopplysninger. Din Tur må til enhver tid følge personvernlovgivningen.

  1. KJØP AV REISE ELLER ANDRE TJENESTER

Ved bestilling av reiser eller andre tjenester via Din Turs salgskontor, blir du bedt om å gi informasjon som navn, telefonnummer, bostedsadresse, e-postadresse, og eventuelt kontrakts nummer hvis du allerede er registrert hos oss. Ved online bestilling vil du i tillegg til å legge inn kontaktinformasjonen ovenfor, bli bedt om å legge inn betalingsopplysninger i betalingsløsningen Netaxept (kortnummer, utløpsdato CVV2-nummer), så fremt du ikke velger å få tilsendt faktura. I enkelte tilfeller kan du bli forespurt om kontonummer/bankinformasjon (Iban og Swift/bic adresse), for eksempel for å gjennomføre en tilbakebetaling.

I noen tilfeller vil det kunne være nødvendig å innhente tilleggsopplysninger som helsetilstand i forbindelse med kosthold eller funksjonshemming. I andre tilfeller kan det være nødvendig for oss å innhente passinformasjon i sammenheng med visumsøknader, eller navn og alder i sammenheng med leiebil, fly- og fergebestillinger. Vi vil også benytte personopplysningene dine i forbindelse med å sende deg et kort spørreskjema via e-post innen ti dager etter avreise. Ut fra din tilbakemelding kan det være relevant for Din Tur å kontakte deg for å følge opp din besvarelse.

Ved endring av bestilt reise eller tjeneste eller annen service fra Din Tur, vil vi benytte dine personopplysninger som allerede er registrert. Samme personopplysninger vil bli benyttet til påminnelse samt holde deg oppdatert og informert om din forespørsel eller bestilling. Alle bestillinger omfatter tjenester levert av eksterne databehandlere. Til å lagre og håndtere dine personopplysninger benytter vi oss av skytjeneste levert av Microsoft Azuer. Formålet med denne databehandlingen er å levere den ønskede og bestilte tjeneste.

Dine personopplysninger du benytter til å bestille og håndtere ditt kjøp, vil bli lagret i henhold til gjeldende personvern-direktiver, og i samsvar med andre lover som f.eks. regnskapsloven.

  1. MIN SIDE OG REGISTRERING AV PROFIL

For at du enkelt skal kunne administrere din profil, bestilling samt enkelt gjennomføre fremtidige reisebestillinger vil du få tildelt et eget brukergrensesnitt, Min Side, på vår nettside. Her kan du enkelt administrere denne type oppgaver. Formålet er å forenkle nevnte tiltak og vi vil ta vare på dine personopplysninger frem til du kaller tilbake ditt samtykke.

Dine personopplysninger du benytter til å bestille og håndtere ditt kjøp, vil bli lagret i henhold til gjeldende personvern-direktiver, og i samsvar med andre lover som f.eks. regnskapsloven.

  1. PERSONLIG TILPASNING

For å tilby deg mest mulig relevant og brukervennlig informasjon vil Din Tur benytte seg av dine registrerte personopplysninger. Vi ønsker å gi deg tilpasset informasjon på bakgrunn av registrerte preferanser.  For eksempel vil vi bruke dine personopplysninger og digitale aktivitet til å sende deg tilpasset informasjon.

Vi benytter også dine personopplysninger fra tidligere bestillinger til å forhånds utfylle ny bestilling. Formålet er å forenkle bestillingsprosessen, for å spare tid for oss og deg som kunde.

Oppdager vi uregelmessig aktivitet på din profil (Min Side) vil vi redegjøre for dette, noe som kan omfatte gjennomgang av dine personopplysninger.

På «Min Side» vil du få mulighet til å velge bort tilpasset informasjon, samt videreformidling av persondata til databehandler og tredjepart, for eksempel nyhetsbrev. Så fremt det ikke strider med gjeldene personvern-direktiver eller lover angående oppbevaring av personopplysninger.

Vi behandler dine personopplysninger som beskrevet i dette punktet på rettslig grunnlag, og dette er din godkjenning av våre brukervilkår når du bestiller tjenester av Din Tur. Samtidig berettiger det vår interesse av å drive virksomheten vår, samt oppfylle våre lovfestede forpliktelser.

  1. DIN TUR KUNDESTØTTE

For å gi deg best mulig service og kundestøtte ønsker vi å behandle personopplysninger for å enkelt identifisere og hjelpe deg på en effektiv måte. Du kan kontakte oss via e-post, telefon og brev, og vil besvare din henvendelse så raskt og konsist som mulig.

I bestemte tilfeller vil vi be om ytterligere personopplysninger, f.eks. kundenummer og betalingskortnummer (se punkt 3). Formålet er å gi deg en god brukeropplevelse og rask tilbakemelding.

Vi behandler dine personopplysninger som beskrevet i dette punktet på rettslig grunnlag, og dette er din godkjenning av våre brukervilkår når du bestiller tjenester av Din Tur. Samtidig berettiger det vår interesse av å drive virksomheten vår, samt oppfylle våre lovfestede forpliktelser.

  1. DIREKTE MARKEDSFØRING

Vi ønsker å informere og sende deg våre beste tilbud. Derfor vil vi med jevne mellomrom sende deg nyhetsbrev til din registrerte e-postadresse. Vi vil til enhver tid gjøre hva vi kan for at informasjonen vi sender deg er tilpasset dine behov og preferanser. For å gjennomføre dette formålet er vi avhengig av å behandle din kjøpshistorikk og e-postadresse.

Din Tur benytter selskapet Getresponse til å lagre din e-postadresse og utforme nyhetsbrev, og Getresponse er dermed å anse som databehandler. Getresponse vil imidlertid ikke benytte dine personopplysninger til noe annet formål, og vil kun fungere som et verktøy vi i Din Tur benytter for å sende deg spennende og informative nyhetsbrev.

Dine personopplysninger vil bli trygt lagret frem til du selv avslutter ditt abonnement. I det øyeblikk du velger å avslutte ditt abonnement, vil du automatisk bli fjernet fra våre nyhetsbrevlister og du vil få en bekreftelse på at ditt abonnement er avsluttet. Dette gjør du enkelt ved å klikke på lenken «avslutt abonnementet» nederst i nyhetsbrevet. På samme sted får du også muligheten til å endre kontaktinformasjonen din om du ønsker det.

  1. INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

Dintur.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle data om besøkende, så vi igjen kan levere en best mulig brukervennlig nettside. Når du besøker dintur.no, samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler. En informasjonskapsel (cookies) er en liten datafil (tekstfil) som sendes fra vårt nettsted og lagres på din datamaskin. De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk.

Endre eller blokkere informasjonskapsler

Dersom du ønsker å foreta endringer eller skru av informasjonskapslene, kan du endre innstillingene i nettleseren din slik at den blokkerer alle eller utvalgte informasjonskapsler. For å finne ut hvordan du gjør dette, kan du lese hjelpesidene i nettleseren din eller besøke en av disse nettstedene:

https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=en   http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/   https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/  

Hvis du velger å endre innstillinger vedrørende informasjonskapsler, kan vi ikke garantere at nettsiden vår vil fungere slik den skal, og Din Tur kan ikke holdes ansvarlige dersom det oppstår feil.

Du kan også velge bort mange av våre nettannonser ved å klikke på X-en oppe i høyre hjørne på den enkelte annonse, så vil du ikke bli eksponert for annonsen lenger

Din Tur bruker forskjellige typer informasjonskapsler på nettstedet vårt.

Nødvendige informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene er helt nødvendige for at sidene på nettstedet skal fungere tilfredsstillende. Uten disse informasjonskapslene, kan vi ikke garantere at du greier å navigere deg rundt på dintur.no, utføre søk, gjennomføre booking, foreta bestillingsendringer på Min Side, eller andre tjenester.

Funksjonalitetskapsler
Disse informasjonskapslene husker valg du foretar på nettstedet vårt, for å øke brukervennligheten.

Ytelseskapsler
Disse informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker sidene våre. Denne informasjonen bruker vi til å bedre brukeropplevelsen på dintur.no. Disse informasjonskapslene er ikke knyttet til personopplysningene dine.

Reklamekapsler/Brukeratferd
Disse informasjonskapslene brukes for å vise deg annonser som kan være aktuelle for deg på andre nettsteder du besøker. De er plassert på nettstedet vårt av en tredjeparts annonsenettverk, på vegne av Din Tur og med vår tillatelse. Til å analysere trafikken på dintur.no benytter vi oss av Google Analytics. Google Analytics setter egne informasjonskapsler i nettleseren din for at vi f.eks. kan måle mengde trafikk, måle søk og bestillinger som foregår på dintur.no. 

Oversikt over informasjonskapsler på dintur.no
Totalt er 30 informasjonskapsler (cookies) indentifisert på dintur.no.

Nødvendige informasjonskapsler:
COOKIE NAME PROVIDER TYPE EXPIRY ASP.NET_SessionId dintur.no HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Preserves the visitor's session state across page requests. Initiator: Webserver Source: dintur.no Data is sent to: Netherlands (adequate)

JSESSIONID consent-pref.trustarc.com HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Preserves users states across page requests. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Ireland (adequate)

Statistiske informasjonskapsler:
@@History/@@scroll|# dintur.no HTML Persistent First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Unclassified Initiator: Script tag, page source line number 108 Source: https://load.sumome.com/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

_at.hist.# dintur.no HTML Persistent First found URL: https://www.dintur.no/Feriehus-i-Norge/Aarviksand-Kystferie/ Cookie purpose description: Used by the social sharing platform AddThis to store the user's usage history of the AddThis sharing widget Initiator: Script tag Source: Data is sent to: Netherlands (adequate)

_ga dintur.no HTTP 2 years First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate) Prior consent enabled: No

_gat dintur.no HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Used by Google Analytics to throttle request rate Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate) Prior consent enabled: No

_gid dintur.no HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate) Prior consent enabled: No

Markedsførings informasjonskapsler:
__atuvc dintur.no HTTP 13 months First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Updates the counter of a website's social sharing features. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate) Prior consent enabled: No

__atuvs dintur.no HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Ensures that the updated counter is displayed to the user if a page is shared with the social sharing service, AddThis. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate) Prior consent enabled: No

bt2 addthis.com HTTP 255 days First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Used by the social sharing platform AddThis to keep a record of parts of the site that has been visited in o rder to recommend other parts of the site Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

CheckConnectionTempCookie# accounts.youtube.com HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Used to check if the user's browser supports cookies. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate)

di2 addthis.com HTTP 1 year First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Unclassified Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

fr facebook.com HTTP 3 months First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

GAPS accounts.google.com HTTP 2 years First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Used by Google to identify the user when sharing content with a Google +1 button. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate)

loc addthis.com HTTP 13 months First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Geolocation, which is used to help providers determine how users who share information with each other are geographically located (state level). Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

mus addthis.com HTTP 1 year First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Unclassified Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate)

ouid addthis.com HTTP 1 year First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Unclassified Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

test_cookie doubleclick.net HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Used to check if the user's browser supports cookies. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate) Prior consent enabled: No

uid addthis.com HTTP 1 year First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Creates a unique, machine-generated user ID. AddThis, which is owned by Clearspring Technologies, uses the user ID to make it possible for the user to share content across social networks and provide detailed statistics to various providers. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

uvc addthis.com HTTP 13 months First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Detects how often the social sharing service, AddThis, encounters the same user. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

vc addthis.com HTTP 1 year First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Used by the social sharing platform AddThis Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

xtc addthis.com HTTP 13 months First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Registers the user's sharing of content via social media. Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

Andre informasjonskapsler:
__smListBuilderShown dintur.no HTTP 13 days First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Building newsletter list: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Netherlands (adequate)

__smSessionId sumo.com HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Building newsletter list: Script tag, page source line number 108 Source: https://sumo.com/api/load/ via https://load.sumome.com/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

__smToken dintur.no HTTP 1 year First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Building newsletter list: Script tag, page source line number 108 Source: https://load.sumome.com/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

__smVID dintur.no HTTP 29 days First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Building newsletter list: Script tag, page source line number 108 Source: https://load.sumome.com/ Data is sent to: United States (adequate) Prior consent enabled: No

AWSALB currency.me.uk HTTP 6 days First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Currency calculator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: France (adequate) Prior consent enabled: No

cookie_3rdparty prefmgr-cookie.truste-svc.net HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Unclassified Initiator: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: United States (adequate)

token_test consent-pref.trustarc.com HTTP Session First found URL: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Cookie purpose description: Building cookies list: Script tag Source: https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/home/ Data is sent to: Ireland (adequate)

  1. DINE RETTIGHETER

Din Tur er pliktig til å gi innsyn, endre, begrense samt slette dine personopplysninger etter ditt ønske. Vi er også pliktig til å gi deg en kopi av dine personopplysninger ved forespørsel. Har du allerede en profil hos oss i Din Tur kan du til enhver tid be om at denne redigeres eller slettes. Denne type henvendelser rettes direkte til oss i Din Tur, se vår kontaktinformasjon i punkt 14.

Du har også rett til å endre ditt samtykke på samme sted som du har samtykket tidligere. Du har kun begrenset rettighet i tilfeller hvor formålet er lovpålagt å ta vare på dine personopplysninger, for eksempel i forbindelse med regnskapsloven. Persondata vil bli slettet når det ikke lenger er noen forretningsmessig eller lovpålagt grunn til å lagre dine personopplysninger. Vi vil til enhver tid rette oss etter gjeldene direktiv for bevaring og sletting av personopplysninger.

  1. ENDRING AV PERSONVERN

Denne personvernerklæringen er et levende dokument som vi i Din Tur vil oppdatere uten å varsle. Vi oppfordrer deg til å se når denne erklæringen sist er oppdatert, dette kan du se helt i bunn av dette dokumentet. Vi oppfordrer alltid til å sjekke når sist oppdatering er gjennomført, og ser du nye endringer du ikke godtar må du slutte å benytte deg våre tjenester. Hvis du mener Din Tur ikke følger personvernloven godt nok, eller noe er uavklart, har du rett til klage til Datatilsynet.

  1. TREDJEPART

Personvernerklæringen du nå leser gjelder kun for Din Turs behandling av dine personopplysninger. Tredjeparts leverandører av ulike tjenester som er en del av vårt nettsted, må følge sine egne personvernerklæringer. Din Tur har stor tillit til våre tredjepartsleverandører, men er ikke ansvarlig for tredjeparters håndtering av personopplysninger.

Vi benytter oss blant annet av tjenester levert av «SumoMe» til å samle inn e-postadresser, og vi benytter oss av tredjepart selskapet «Getresponse» for å lagre og sende deg relevante og informative nyhetsbrev. Får å kunne levere deg ønsket bestilling er vi også avhengig av å videreformidle dine personopplysninger, som kontaktinformasjon, reisefølgets antall og kontraktsnummer og kontraktens innhold til det aktuelle vertskapet. I noen tilfeller hvor det er nødvendig vil vi også videreformidle flight-nummer og ankomsttid til vertskapet. Dette gjelder spesielt når persontransport fra flyplass til destinasjonen er bestilt.

  1. KONTAKTINFORMASJON

Vær vennlig og kontakt oss i Din Tur om noe er uklart eller har eventuelle spørsmål angående vår personvernerklæring. Du kan nå oss med å sende e-post til: office@dintur.no, eller sende ordinært brev til:

Din Tur AS

Ingvald Ystgaardsvei 13 A

7047 Trondheim

 

Vi tar din datasikkerhet på alvor - styrket personvern er utelukkende positivt

 

 

Gjelder fra 31. mai, 2018 / Sist oppdatert 31. mai, 2018

 

 

 

Copyright © 2010-2018. All written and photographic content on these web-sites are copyrighted DIN TUR AS by norwegian law. Unauthorized use will be considered as theftery, and will be reported.
You are free and welcome to link to any of our articles and destinations anytime.